Over Kolonel G.J. van Loon


Door: Sjouke van der naalt

Wie was Kolonel G.J. van Loon?

In 2011 kwam ik in contact met een zekere Kolonel G.J. van Loon, of wel Gerardus van Loon, mensen noemden hem gewoon Gerard. Maar uit respect heb ik hem nooit genoemd bij zijn naam. Want het werk wat hij deed en had gedaan afgelopen jaren, heeft heel wat voetsporen achtergelaten. Hij verdiende mijn respect!

Toen we mekaar pas hadden ontmoet had hij al hele plannen met mij. Het inzicht die hij bezat in de Bijbel fascineerde mij ontzettend! De vele vragen die ik had werden eindelijk beantwoord door hem. Jarenlang, toen ik nog vele kerken afzocht, zat ik met vragen die door niemand beantwoord kon worden. Het was ook wel logisch achteraf waarom mijn vragen nooit door kerken beantwoord konden worden.

Hij leerde mij de Bijbel te lezen met een ander soort bril op. Toen begon ik zelf te ontdekken waarom kerken mijn vragen nooit konden beantwoorden. Kerken volgen een visie en hechten daarom veel waarde aan een visie dan aan de waarheid. Bijbelse zaken onderzoeken deden ze niet omdat zij dit gewoon weg niet konden.

De Kolonel liet mij zien vanuit de bijbel waarom ik een letterlijke en fysieke afstammeling ben van één van de verloren tien stammen van Israël. Terwijl mijn moeder eerst slapeloze nachten had na haar openbaring, begon ik mij gelijk te ontwikkelen! Vanaf toen was de Bijbel niet langer een vaag boek meer. Alle teksten in de Bijbel, die je normaal gesproken niet begrijpt, was voor mij gesneden koek geworden. Ik kon na jaren eindelijk uitleggen wat al die teksten in de Bijbel betekenen.

Het gevolg was dat ik verstoten werd door kerken. Maar hier had de Kolonel mij al op geattendeerd. Want de Bijbel spreekt zelf over dat je vervolgd zult worden wanneer je de waarheid wilt verkondigen. Mensen zitten niet te wachten op de waarheid maar op een aangepaste waarheid dat voldoet aan hun gevoelsleven. Maar ja, de echte waarheid voldoet niet aan het gevoel en daarom zal de waarheid altijd kwetsend overkomen!

In mijn beleving heb ik de Israël waarheid nog nooit ervaren als kwetsend of hard. De Kolonel leerde mij om juist meer mijn verstand te gaan gebruiken. Vanaf het moment, toen ik dat begon te leren werd alles zo helder als kristal. Al die jaren sukkelde ik gewoon achter het gevoel aan waardoor ik nooit geleerd had om mijn verstand te openen. Maar de Kolonel leer mij dat.

Ik heb de Kolonel altijd gekend als een bewogen man met een hart van goud! Zijn hart was oprecht en puur! Terwijl vele mensen hem haatten zag ik een man die het hart op de juiste plaats had. Hij was een zorgzame en een emotionele man. 

Omdat hij dialyse patient was, was hij al kwetsbaar voor ziektes. In 2012 kwam hij aan een dialyse apparaat en dit heeft bijna 7 jaar geduurd. Ondanks zijn ziekte bleef hij positief in alles en ging hij niet bij de pakken neerleggen. Sterker nog; hij wilde nog meer gaan doen voor de verkondiging van het evangelie. In deze jaren heeft hij nog vele studies gegeven en kwamen wij elke week samen.

In 2018 ging het erg achteruit met de Kolonel. Door een ernstige griepvirus, dat toen heerste, begon dit zijn tol te eisen. Terwijl de waarden van zijn nieren gewoon gelijk waren gebleven waren het zijn longen die het te verduren kregen. Na een hevige en korte ziekbed stierf hij in Juli 2018. Voordat hij stierf vroeg hij mij om zijn werk voort te zetten. En dat is wat ik ook ben nagekomen.

Ik zal de Kolonel altijd blijven herinneren als een goede bijbelleraar, vriend en als een soort vaderfiguur.

Geschreven door Sjouke van der Naalt

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over mezelf

In 2011 kwam ik in aanraking met de Israël Waarheid. Ik heb daarvoor vele kerken en bijeenkomsten bijgewoond. Maar toch besefte ik dat er iets niet klopte. Dankzij Kolonel G.J. van Loon, die helaas in 2018 is overleden, kwam ik tot ontdekking hoe ik de Bijbel moest lezen. De Bijbel is niet langer een gesloten boek voor mij waardoor alle woorden in de Bijbel logisch te verklaren zijn. Ik leerde dat de Bijbel een geschiedenisboek is door en voor Israël!


Volg mij op:

Heb je deze artikelen al gelezen?


De opname der gemeente – De grootste misleiding in kerkelijke geschiedenis
De verborgen wortels van de Sefardim en Asjkenazith joden
Aan wie overvloeit de genade?
Abrahams Zaad: Nu en voor altijd?
De puddingtest
Hoe weten we wanneer een verlosser komt?
Waarom de Oude Blanke Rijken Vielen
Verbindingen door middel van de Tong
Het vinden van het etnische lanceerplatform
Het volk van Dale, de Kalash
>